keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Juhlapukeutumisesta - kengät ja laukku

Jatkan taas juhlapukeutumisen purkamista osiin, tällä kertaa aiheena kengät ja laukku. Näitä on mielestäni parasta käsitellä samassa yhteydessä, sillä tyylikkyyttä tavoitellessa näiden kahden asusteen tulisi olla toisiinsa sovitettuja.

Jimmy Choo / Valentino

Juhlalaukku on pieni ja siro, joko kirjekuorimallinen tai pienellä rannelenkillä varustettu. Sen tulee olla tyyliltään, väriltään ja materiaaliltaan mahdollisimman samanlainen kuin kengät. Materiaali voi olla esimerkiksi nahkaa, kiiltonahkaa, mokkanahkaa tai satiinia, kunhan se on laadukasta, ja kunhan onnistuu löytämään laukkuun sopivat kengät. Olkahihnalliset laukut eivät kuulu juhlapukeutumiseen.

YSL / Ted Baker

Juhlakenkien tulisi olla sirot ja avonaiset sekä laukun kanssa samaa sävyä ja materiaalia. Korot antavat ryhtiä ja parantavat vartalon mittasuhteita, mutta jos niillä käveleminen ei suju luontevasti, kannattaa ennemmin valita matalakorkoiset avokkaat. Kengät on syytä puhdistaa ja kiillottaa sekä tarvittaessa käyttää suutarilla, mikäli esimerkiksi korkolaput alkavat olla tiensä päässä - ei auta, vaikka juhlavaatteet olisivat kuinka viimeisen päälle tyylikkäät, jos kengät ovat likaiset tai koroista pureksitun näköiset.

ALDO / Moschino

Musta toimii juhla-asusteissa parhaiten, sillä musta sopii lähes kaikenväristen vaatteiden kanssa. Mustien juhlakenkien ja -laukkujen valikoima on myös laajin. Ruskeita asusteita ei etiketin mukaan pitäisi juhlissa käyttää, mutta esimerkiksi nude on mustan lisäksi helpohko vaihtoehto, joka sopii erityisen hyvin kesään. Jos asu on simppeli, voi siihen tuoda jännitystä värikkäilläkin asusteilla, mutta ainakin itselläni nämä yritykset ovat kaatuneet usein siihen, ettei erikoisemmista väreistä tunnu löytyvät toisiinsa mätsääviä kenkiä ja laukkua.

Tory Burch / Guess

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti