torstai 22. maaliskuuta 2012

Clutches

Iltalaukkukokoelmani on melko vaatimaton. Tähän on syynä lähinnä se, ettei minulla ole kovin usein käyttöä näille, ja olen siksi panostanut arkilaukkuihin iltalaukkujen kustannuksella. Saattaa kuitenkin olla, että lähiaikoina laukkuperheeseeni on tulossa perheenlisäystä erään simppelin, klassisen ja monikäyttöisen clutchin muodossa. ;) Tutkitaan nyt kuitenkin ensin, mitä kaapista löytyy tällä hetkellä.


Aikoinaan ostin ylioppilasjuhliani varten suomalaisen Three Bagsin (tätä yritystä ei muuten taida enää olla olemassa?) mustan kirjekuorilaukun, joka on kestänyt hienosti kaikki nämä vuodet. Laukku on todellakin "kirjekuori", eli sinne ei saa mahtumaan oikeastaan muuta kuin välttämättömät: puhelimen, huulipunan ja pankkikortin. Niin kaunis kuin tuo laukku onkin, ei se ole pienen kokonsa vuoksi kaikkein käyttökelpoisin.

Toinen laadukkaampi iltalaukkuni on Ziosta muutamia vuosia sitten hankittu tummanruskea pikkulaukku. Se oli eräänlainen hätäostos: tarvitsin juhliin tummanruskean laukun tummanruskeiden avokkaiden pariksi, eikä koko Helsingistä löytynyt muuta sen väristä nahkalaukkua kuin tämä. Tuo laukku on saanut harmittavan vähän ns. peliaikaa, sillä useimmiten tulee kuitenkin valittua mustat kengät ja musta laukku ruskeiden sijasta.

 
Kahden edellisen lisäksi minulta löytyy kaksi mustaa tekonahkaista pikkulaukkua. Paljeteilla koristellun simppelin clutchin ostin joskus Seppälän alesta viiden euron (!) hintaan. Tämä lähes ilmainen laukku on tarpeeksi iso, yksinkertainen ja perussiisti, joten sitä olen käyttänyt todella paljon eri tilaisuuksissa. Tikattu laukku, jonka ostopaikasta minulla ei enää ole muistikuvia, on kaunis, mutta harmillisen pieni: magneettilukitus ei mene kiinni, jos sisällä on jotain muutakin, kuin ne aiemmin mainitut välttämättömyydet.



Tällä kokoelmalla on pärjätty ihan kohtalaisesti, mutta kaipaisin silti kokoelmaani vielä hieman suurempaa, laadukkaampaa ja monikäyttöisempää clutchia. Yksi oikein varteenotettava vaihtoehto on jo kiikarissa, mutta siitä ehkä lisää myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti