torstai 2. kesäkuuta 2016

Kesän kauneimmat juhlamekot

Kesän juhlasesonki on taas käsillä, joten ajattelin tehdä hiukan katsausta siihen, millaisia juhlamekkoja tälle kesälle on tarjolla. Kokosin myös Zalandon valikoimasta muutaman oman suosikkini alle.



Pitsi on ollut kovassa huudossa jo useamman kesän eikä tämäkään kesä ole poikkeus. Pitsi on kaunis ja ajaton materiaali, jossa on ihanaa naisellisuutta ja herkkyyttä. Pitsimekon saa väristä riippuen stailattua  asusteilla, hiuksilla ja meikillä joko herkäksi tai dramaattiseksi. Koska pitsi on aina läpikuultavaa, sen kanssa tulee huolehtia, ettei tule paljastaneeksi liikaa. Vuorin tai alusmekon tulisi peittää riittävästi sekä ylä- että alaosasta.

Kukkakuosi kuuluu olennaisesti kesään ja niissä valinnanvaraa riittää: pieniä kukkia, isoja kukkia, värikkäitä kukkia, hillittyjä kukkia, you name it! Itse olen jotenkin niin kaavoihini kangistunut, että päälläni nähdään harvemmin ylipäätään mitään kuoseja. Kun tarkemmin asiaa ajattelen, vaatekaappini on täynnä yksivärisiä vaatteita, joiden keskellä muutamat raidat, pilkut ja jokunen kuviollinen kesämekko muodostavat poikkeuksen.

Maksimekot tulivat ryminällä kauppoihin ja katukuvaan muutama vuosi takaperin ja nyt ne taitavat olla pysyvänä osana monen naisen kesägarderobia. Pitkä helma onkin ihanan armollinen meille, joiden valkoisiin sääriin aurinko ei tartu, ja lisäksi se tarjoaa hyvää suojaa kesäillan viileydeltä (tai kesäillassa vaanivilta hyttysiltä). Kuten muitakin mekkoja, myös maksimekkoja löytyy niin juhlaan kuin arkeenkin, iltapuvuista vapaa-ajan trikoomekkoihin. Iltapukujuhliin tulee useimmille kutsuja varmaan aika harvoin, mutta hillityn juhlavia pitkiä mekkoja on alkanut näkyä myös häävierailla ja ylioppilailla (vaikkakin pitkät helmat perinteisesti kuuluvat vain iltajuhlaan).

Tänä keväänä olen myös laittanut merkille, että erilaisia strukturoituja pintoja on näkynyt juhlamekoissa aiempaa enemmän. Jännittävällä materiaalilla saakin hyvin twistiä yksiväriseen mekkoon, joten tämä trendi sopii erityisen hyvin kaltaiselleni pukeutujalle.

Itse pääsen ilokseni tänä kesänä ulkoiluttamaan juhlamekkoja oikein urakalla, sillä luvassa on ainakin neljät häät, rippijuhlat ja 80-vuotissyntymäpäivät. Huh! Ajattelin selvitä juhlista pääosin vanhoilla luottomekoillani, mutta koska näin monet juhlat tarjoavat oivan syyn myös uuden mekon hankintaan, ajattelin pitää silmät auki (eli toisin sanoen kiertää hullun lailla Helsingin vaateliikkeitä ja selata nettikauppojen valikoimaa, hahah!), jos vaikka joku uusi ihanuus osuisi kohdalle. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti