maanantai 20. helmikuuta 2012

Bayswater vs. Roseau

Jos olet aikeissa satsata ensimmäiseen laadukkaaseen klassikkolaukkuun, kannattaa aloittaa mustalla arkikäyttöön sopivalla nahkalaukulla. Tällainen laukku on tarpeeksi iso kantamaan niin lompakon, kalenterin, vesipullon tai mitä nyt kukakin normaalin arkipäivän aikana tarvitsee. Musta väri on monikäyttöisin, sillä ainakin itselläni (ja niin myös kauppojen hyllyillä) useimmat kengät ovat mustia.

Omasta kokoelmastani löytyy tällä hetkellä kaksi mustaa klassikkolaukkua: jo noin neljä vuotta minua uskollisesti palvellut Mulberryn Bayswater ja viime kesänä laukkuperheeseeni liittynyt Longchampin Roseau. Molemmat laukut ovat erittäin klassisia, ajattomia, monikäyttöisiä ja ehdottoman tyylikkäitä. Molemmilla laukuilla on puolensa ja käyttötilanteensa, enkä osaa laittaa niitä yleisesti mihinkään paremmuusjärjestykseen, mutta listaan tähän muutaman hyvän ja huonon puolen kummastakin laukusta, mikäli joku siellä ruudun toisella puolella on harkitsemassa jommankumman hankintaa.





 Mulberry Bayswater

+ tilavuus: laukkuun saa tarvittaessa mahtumaan yön yli -reissun välttämättömyydet, A4-arkit tai vaikka pienehkön läppärinkin
+ nahka on ihanan pehmeää
- laukku on melko painava tyhjänäkin
- nahka tarvitsee rasvausta ja huoltoa säilyäkseen kauniina
- ikääntyessään laukku saattaa vähän lysähtää kasaan (minkä vuoksi sitä kannattaakin aina säilyttää täytettynä)





















Longchamp Roseau

+ keveys
+ ryhdikkyys
+ helppohoitoisuus: sileä ja hieman kiiltävä pinta ei tunnu kaipaavan rasvaa tai edes suojasuihkeita
+ edullinen klassikko: hintaa on alle puolet Bayswaterin hinnasta
- laukku on aukinainen, joten vesi ja lumi voivat sataa sinne sisään
- sileässä pinnassa mahdolliset naarmut saattavat näkyä helpommin

Bayswater lähtee matkaani silloin, kun mukaan täytyy mahtua hiukan enemmän tavaraa. Sitä voi myös tarvittaessa kantaa olalla (joskin laukun muoto saattaa pidemmän päälle kärsiä tästä). Roseau on kevyt kantaa ja jotenkin tyyliltäänkin ”kevyempi”, minkä vuoksi se sopii käytettäväksi myös kesällä, toisin kuin hiukan raskaamman näköinen Bayswater. Roseau säilyttää muotonsa silloinkin, kun sisällä on vain vähän tavaraa, minkä vuoksi se on käyttökelpoisempi silloin, kun mukaan tarvitsee vain välttämättömät pikkutavarat. Bayswater on ehkä enemmän ”bisnes”, kun taas keveä Roseau hieman (hyvällä tavalla) tyttömäisempi.



Kuvat lainattu: Mulberry & Longchamp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti