keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Klassista vaatekaappia rakentamassa

Klassisen ja toimivan garderobin kokoamista helpottaa, jos on kunnolla sisäistänyt yhden tärkeän ajatuksen: laatu ja yhdisteltävyys kulkevat aina määrän edellä. Itselleni ideaalitilanne olisi, että vaatekaapissani olisi vain lempivaatteita, jotka voisi lähes kaikki yhdistää toisiinsa. Sopiva määrä vaatteita olisi sellainen, etteivät pienehköt kaappini pursuaisi, vaan vaatteilla olisi kunnolla tilaa pysyä siisteinä ja järjestyksessä. Tavoitteeni onkin pienin askelin tyhjentää vaatekaapeistani ”ihan kivoja” yksilöitä ja vaihtaa ne pienempään määrään laadukkaampia, kestävämpiä ja klassisempia vaatekappaleita. Tämä prosessi vie varmasti aikaa eikä täydellinen garderobi tule ehkä koskaan olemaan täysin valmis, mutta pääasia on, että tavoitteet ovat selvillä ja harkitsemattomat ostokset toivottavasti pian historiaa.

Kokosin tähän listan niistä vaatekappaleista, joita klassisen vaatekaapin tulisi vähintäänkin sisältää:

- simppeli kotelomekko
- pikkumusta
- kynähame
- paitapusero
- jakku/bleiseri
- kangashousut
- tummansiniset, suoralahkeiset farkut
- v-aukkoinen neule
- simppeli neuletakki
- tumma villakangastakki
- trenssi
- silkkihuivi
- pashminahuivi
- villahuivi
- nahkahansikkaat
- arkilaukku
- clutch
- kapea vyö
- helmikorvakorut
- kello
- nahkasaappaat
- korkeakorkoiset avokkaat
- ballerinat

Jos täydellisen garderobin kokoaminen on vasta aluillaan, kannattaa painottaa yhdisteltävyyttä uusia hankintoja tehdessä. Laukun, kenkien ja hansikkaiden pyhä kolminaisuus on etenkin asia, joka kannattaa pitää mielessä. Musta on näissä asusteissa turvallisin värivaihtoehto, sillä mustia laukkuja, kenkiä ja hansikkaita on helpoin löytää. Tummanruskea on toinen klassinen valinta, mutta näiden kolmen löytäminen juuri samassa sävyssä tuottaa jo hiukan haastetta. Nude ja konjakinruskea voivat myös tulla kyseeseen, joskin ne sopivat vain kevät- ja kesäkaudelle.

Vaatehankinnoissa ei voi liikaa korostaa istuvuuden, leikkauksen ja laadukkaan kankaan merkitystä. Turvallisinta on pysytellä hillityissä maanläheisissä sävyissä. Mekot, hameet, housut ja jakut kannattaa hankkia esimerkiksi tummansinisenä, harmaana tai ruskeana. Paitapuseroissa käyttökelpoisimmat värit ovat vaaleita, kuten puhdas valkoinen, vaaleansininen tai vaaleanpunainen, joko yksivärisenä tai kevyesti raidallisena. Korujen, kellon ja asusteiden metalliosien tulisi sopia toisiinsa, eli olla joko kullan- tai hopeanvärisiä sen mukaan, kumpi tuntuu enemmän omalta ja sopii paremmin omaan värimaailmaan.

Tässä lyhyt johdantoni klassisen vaatekaapin kokoamiseen - palaan myöhemmin aiheeseen tarkemmalla tasolla ja kuvien kera.

2 kommenttia:

  1. Hyviä tekstejä, kauniita kuvia ja kaunis blogi muutenkin. Sopii ilmeisesti tyyliisi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Palaathan vielä uudestaankin. :)

    VastaaPoista