sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Toinen iho

Olen niitä naisia, jotka verhoavat säärensä sukkiin tai sukkahousuihin niin talvipakkasilla kuin kesähelteilläkin. Paljaat sääret eivät mielestäni kuulu varsinkaan toimistoon tai juhliin, enkä mieluusti kulje paljain säärin missään muuallakaan. Sukkahousut tasoittavat ihon väriä ja huolittelevat asun. Myös kenkien sisäpohjat säilyvät sukkahousujen kanssa paremmassa kunnossa, ja useimmat kengät tuntuvat nylonin läpi mukavammilta kuin ilman.



Syksyllä ja talvella arkiasun täydentävät tummat 40 – 70 denierin sukkahousut. Hieman kiiltävä pinta näyttää ja tuntuu paremmalta, eikä nukkaannukaan niin helposti. Keväällä ja kesällä parhaimmalta näyttävät ihon sävyä asteen tummemmat maksimissaan 20 denierin puolikiiltävät sukkahousut. Juhlasukkahousujen tai -stay upien valinnan määrittää juhlien luonne: mitä arvokkaampi juhla, sitä ohuemmat ja kiiltävämmät sukkahousut tai stay upit. Hyvin ohuet 7 – 10 denierin sukkahousut eivät kestä koko iltaa – se on vain hyväksyttävä, ja kannettava laukussa paria tai kahta silmäpakoa silmällä pitäen.


Kalliimmat sukkahousut ovat laadukkaampia kuin edulliset, mutta nekään eivät kestä loputtomiin. Sukkahousujen käyttöikää voi kuitenkin yrittää pidentää oikealla käsittelyllä: sukkahousut pestään jokaisen käytön jälkeen, niitä ei kiskota jalkaan väkivalloin ja jaloista pidetään huolta. Uusia sukkahousuja ei myöskään saisi vetää suoraan paketista jalkaan, vaan ne tulisi ensin kastella ja kuivattaa (elastaanikuidut ovat nimittäin saattaneet kuivua varastoinnin aikana ja tällöin silmäpako voi tulla jo pelkästä kosketuksesta).
 



Sukkahousuissa hinta-laatusuhde on itselleni tärkeää, sillä sukkahousuja kuluu melkoinen määrä etenkin kevät- ja kesäaikaan. Wolfordit ovat kokeilemistani sukkahousuista kauneimpia ja kestävimpiä, mutta niissä hinta ja laatu kohtaavat vain, jos ne ovat alennuksessa. Talvella luotan esimerkiksi kiiltäväpintaisiin 40 denierin Vogue Opaque Brillanteihin ja kesällä arkikäytössä Sokoksen oman merkin Housen 20 denierin kiiltäväpintaisiin sukkahousuihin (sävy Sun sopii mainiosti hieman päivittyneelle iholle). Etenkin ohuimmissa sukkahousuissa kalliin ja halvan ero on oikeastaan vain siinä, että kalliimmat näyttävät paremmalta sen muutaman tunnin, mitä ne kestävät ehjänä – pidä siis aina mukanasi varasukkahousuja niin laukussa, työpaikalla kuin vaatekaapissakin.




Kuvat lainattu: Wolford

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti